KPN stopt met de 2G netwerk frequenties

Home - KPN stopt met de 2G netwerk frequenties

4 januari 2024

Per 1 december 2025 stopt KPN definitief met het oudere 2G-netwerk.

De frequenties van dit 2G-netwerk zullen ingezet worden voor 4G en 5G om zo nóg betere capaciteit en dekking te garanderen van het KPN mobiele netwerk.

Simkaarten ouder dan 10 jaar zijn niet geschikt voor 4G of 5G en voldoen niet aan de laatste veiligheidseisen, Voor de vervanging van de simkaarten geldt de deadline; simkaarten moeten voor 1 juli 2024

Let op! Het is aannemelijk dat je naast de simwissel ook de apparatuur zal moeten vervangen.

Om uitval van apparatuur te voorkomen is het belangrijk dat er tijdig actie ondernomen wordt. Deze apparaten zijn vaak lastig te bereiken en zijn in veel verschillende toepassingen in gebruik. Wij begrijpen dat het vervangen hiervan een complex project en een logistieke uitdaging kan zijn.

Vervangen verouderde toestellen en/of apparatuur
Toestellen en/of apparatuur die niet door het 4G- of 5G-netwerk worden ondersteund, zijn vanaf 1 december 2025 niet meer verbonden met het mobiele netwerk. Vervang deze toestellen daarom op tijd. Het is hierin ook belangrijk dat je tijdig de apparatuur van data-only-aansluitingen vervangt. Deze zitten vaak in apparaten van externe leveranciers waarbij het kan gaan om langlopende contracten.

Door over te stappen naar 4G of 5G ben jij klaar voor de toekomst met significant hogere bandbreedtes, bescherming door de laatste veiligheidsstandaarden en de beste dekking van Nederland.