MDM Configureert, beheert en beveiligd

Home - MDM Configureert, beheert en beveiligd

25 april 2024

Configureert

Met een MDM systeem stel je alle nieuwe apparaten snel en gelijktijdig naar wens in. Dit scheel veel tijd, want je hoeft nieuwe smartphones niet meer één voor één in te stellen. Bovendien voorkom je problemen met wachtwoorden als een medewerker het bedrijf verlaat. Misschien komt het je bekend voor: een medewerker verlaat het bedrijf, je wil zijn of haar smartphone hergebruiken, maar er staat nog een wachtwoord op. Omdat je niet meer in het toestel komt, kan je het toestel afschrijven. Wanneer je apparaten configureert met MDM voorkom je dit soort verrassingen.

Beheert

Zonder MDM kunnen medewerkers instellingen aanpassen. Als apps of functies daardoor niet meer werken, is dat niet

handig. Het gevolg? De servicedesk van je bedrijf is veel tijd kwijt aan het terugzetten van instellingen. Zonde, want zo blijft er minder tijd over voor lange termijn projecten. Met MDM voorkom je dat medewerkers zelf aan apparaten sleutelen. Verder installeer je nodige apps op afstand. Zo ziet elk apparaat er voor elke medewerker met een bepaalde functie hetzelfde uit.

Beveiligd

Met MDM houd je alle apparaten zo veilig mogelijk. Je stelt bijvoorbeeld in dat medewerkers niet zomaar alle apps en (onveilige) bestanden kunnen downloaden. Verder push je alle updates, zodat alle beveiligingsgaten snel zijn gedicht. Zo blijft gevoelige informatie binnen de digitale muren van je bedrijf. Bovendien creëer je aparte omgevingen voor werk en privé. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat back-ups van bedrijfsgegevens op de privé cloud van een medewerker belanden en andersom.