Smartphone beschermen

Home - Smartphone beschermen

25 april 2024

Hackers worden steeds vernuftiger en hun methoden steeds geavanceerder. Het is daarom crucialer dan ooit om je smartphone goed te beveiligen tegen ongewenste toegang. De beste aanpak? Preventie! Voorkomen is immers beter dan genezen. Wij geven je advies over hoe je jouw apparaat optimaal kunt beschermen.

  1. Houd alles up-to-date Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je smartphone altijd de laatste software-updates heeft geïnstalleerd, inclusief zowel het besturingssysteem als de apps.
  2. Zorg regelmatig voor updates via de App Store of Google Play om de nieuwste beveiligingsverbeteringen te verkrijgen.
  3. Schakel Bluetooth uit wanneer niet in gebruik Hoewel Blue
    tooth soms nodig is om verbinding te maken met apparaten zoals laptops of oordopjes, kan het open laten staan ervan een ingang bieden voor mogelijke aanvallen van hackers. Zet Bluetooth dus uit wanneer je het niet gebruikt en vertrouw geen onbekende Bluetooth-apparaten die toegang proberen te krijgen tot jouw smartphone.
  4. Gebruik sterke wachtwoorden Het is een open deur, maar wachtwoorden zoals de naam van je huisdier gecombineerd met je geboortejaar zijn geen goede opties. Kies in plaats daarvan voor langere en complexere wachtwoorden, en schakel tweestapsverificatie in bij belangrijke apps zoals bankieren of e-mail.
  5. Maak gebruik van een VPN Door te surfen via een VPN-verbinding, maak je gebruik van een versleutelde tunnel waar hackers niet zomaar doorheen kunnen breken. Een extra voordeel van een VPN is dat je vaak kunt kiezen vanuit welk land je verbinding wilt maken, waardoor je bijvoorbeeld content uit andere landen kunt bekijken waar je normaal gesproken geen toegang toe hebt.
  6. Wis regelmatig je cache Het is verstandig om periodiek, bijvoorbeeld maandelijks, de cache van je smartphone te legen. Hackers kunnen namelijk gevoelige informatie stelen die is opgeslagen in de cache, of deze besmetten met malware.
  7. Verander de standaard pincode van je simkaart Veel simkaarten worden geleverd met een standaard pincode zoals 0000 of 1234. Deze eenvoudige codes zijn natuurlijk gemakkelijk te kraken voor hackers, dus het is verstandig om deze zo snel mogelijk te wijzigen.
  8. Beperk persoonlijke gegevens Hoe meer persoonlijke informatie er op je smartphone staat, des te aantrekkelijker het doelwit wordt voor hackers. Wees daarom kritisch over welke gegevens je op je smartphone bewaart en of je ze echt nodig hebt.

Smartphone beschermen

Home - Smartphone beschermen

Smartphone beschermen

Home - Smartphone beschermen