Cat phones maken succesvolle ruimtetrip

Home - Cat phones maken succesvolle ruimtetrip

13 maart 2023

Cat-telefoons zijn ontworpen om te werken onder buitengewone omstandigheden; van bouwplaatsen met stof en modder tot drukke magazijnen en distributiecentra

Bullitt Group heeft met succes twee Cat S62 Pro smartphones naar de stratosfeer gestuurd, in samenwerking met studenten van de University Collegiate School in Bolton, Verenigd Koninkrijk. Het project stond onder toezicht van David Akerman, expert op het gebied van weerballonnen op grote hoogten. Het doel was om de studenten meer te leren over de extremen waaraan technologie in de stratosfeer bloot komt te staan.

De studenten kozen voor Cat S62 Pro’s. Deze zijn ontworpen om in extreme omstandigheden te blijven functioneren en beschikken bovendien over een geïntegreerde thermische camera van FLIR. Hiermee konden tijdens de reis temperaturen worden gemeten en unieke foto’s en video’s van de aarde vanuit de stratosfeer worden gemaakt.

Tijdens de twee uur en 25 minuten durende reis bereikte de weerballon met de smartphones een hoogte van 35,3 kilometer, waar de telefoons te maken kregen met een temperatuur van -30 graden Celsius. Deze omstandigheden boden de studenten nieuwe inzichten over het gebruik van elektronica in lagedrukomgevingen en de blootstelling aan warmteconvectie.

“We werken regelmatig samen met academische instellingen,” vertelt Nathan Vautier, CEO van Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder voor Cat phones. “Dat doen we om meer te leren over de wetenschap achter nieuwe innovaties, coatings en constructietechnieken, zodat we nog sterkere telefoons kunnen ontwerpen. Dit was een leerzaam project en de vastgelegde beelden spreken voor zich. Het bewijst dat de ruimte niet alleen toegankelijk is voor miljardairs!”