Waarom een e-Sim?

Home - Waarom een e-Sim?

18 februari 2023

Één telefoon zowel een zakelijk als privé?

Als u twee losse abonnementen wilt.

Als u naar het buitenland gaat en een lokale simkaart hebt of wilt gebruiken.

Een e-simkaart maakt het dus mogelijk om meerdere abonnementen tegelijkertijd op één toestel te laden. U heeft dan per abonnement een ander nummer, maar wel op hetzelfde toestel.

Dual sim met eSIM bij T-mobile en KPN.

Wat is nu eigenlijk een eSIM?

E-sim is een digitale simkaart, de opvolger van de traditionele plastic simkaart. De e in e-sim staat voor embedded. Dit betekent dat er een kleine chip is ingebouwd in uw smartphone of tablet. In plaats van een plastic simkaart in u toestel te stoppen, download u e-sim rechtstreeks op uw toestel. Bij KPN en T-mobile doet u dat gratis. Uw mobiele abonnement wordt dan direct geactiveerd. U kunt dus meteen bellen, sms’en en internetten!

Ben u geïnteresseerd in een dual simtelefoon of in het gebruiken van een dual simtelefoon met eSIM?

Dual sim kan om verschillende redenen handig zijn. Zo zijn er voordelen als u een zakelijk én een privénummer hebt. Maar ook als u vaak naar het buitenland gaat of als u twee abonnementen wilt voor bellen en internet.

  • Als u op één telefoon zowel een zakelijk als privé telefoonnummer wilt gebruiken: u kunt dan uw zakelijke- en privénummer op een telefoon gebruiken met twee aparte abonnementen. Zo hoeft u nooit meer met twee verschillende telefoons rond te lopen.
  • Als u naar het buitenland gaat en een lokale simkaart hebt, maar tegelijk ook uw Nederlandse nummer wilt blijven gebruiken: soms kan het handig zijn om in het buitenland een buitenlandse simkaart aan te schaffen. Het lastige is dan dat u uw Nederlandse simkaartje uit uw telefoon moet halen en daar niet bereikbaar mee bent. Met een dual simtelefoon is dat verleden tijd. U kunt ze dan tegelijk gebruiken.
  • Als u twee losse abonnementen wilt afsluiten voor bellen en internet. Soms kan dit gunstiger zijn. Bijvoorbeeld omdat het goedkoper is om twee losse abonnementen te hebben. Op een dual simtelefoon kan dat.

Dual sim via eSIM of simkaarten

Dual simtelefoons komen in twee vormen:

  • Toestellen met ruimte voor een simkaart en een eSIM.
  • Toestellen met ruimte voor 2 nano simkaarten.

Maar let op: niet alle telefoons zijn geschikt om dual sim te gebruiken.

Dual sim via 2 simkaarten ziet u terug bij Samsung en Huawei telefoons, zoals de Samsung Galaxy S10+ en de Huawei P30 Pro.

De als laatste gelanceerde telefoons die op dit moment in Nederland verkrijgbaar zijn met dual sim met eSIM zijn de Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus, de Samsung Galaxy S21 Ultra en de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Ook de iPad Pro en iPad Air beschikken over deze functionaliteit.