Alarmdoormelding via telefonie (ISDN30) stopt per 1 december 2023 definitief

Home - Alarmdoormelding via telefonie (ISDN30) stopt per 1 december 2023 definitief

17 augustus 2023

Vanaf 1 december 2023 is het niet langer mogelijk om via Alarmdoormelding gebruik te maken van telefonie (ISDN30). Alarmdoormelding is een dienst die ervoor zorgt dat bij alarmmeldingen, bijvoorbeeld bij inbraak of brand, een melding wordt doorgezet naar een meldkamer of de hulpdiensten. Deze dienst wordt vaak gebruikt door grote bedrijven en instellingen. Het einde van de dienst via ISDN30 wordt ingegeven door de ontwikkelingen rondom VoIP, oftewel telefonie via het internet. VoIP heeft inmiddels bewezen een betrouwbaar en kostenbesparend alternatief te zijn voor traditionele telefoniediensten.

Bedrijven die momenteel gebruikmaken van Alarmdoormelding via ISDN30 zijn verplicht om over te stappen op een andere oplossing. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereidingen op de overstap, om extra kosten en onverwachte complicaties te voorkomen.

Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar voor Alarmdoormelding via ISDN30, waaronder een IP-oplossing. Het is belangrijk om deze alternatieven goed te onderzoeken en te kijken welke oplossing het beste bij de specifieke situatie past.

De komende periode wordt door de aanbieders van Alarmdoormelding actief gecommuniceerd met klanten over de noodzakelijke overstap en de beschikbare opties. Het is verstandig om als bedrijf zelf ook actie te ondernemen en tijdig te beginnen met het onderzoeken van mogelijke alternatieven, om ook in de toekomst gebruik te kunnen blijven maken van deze belangrijke dienst.